Història

Troqueles Rubio va sorgir l’any 1973 de la mà del seu fundador Josep María Rubio, dedicat a la fabricació d’ encunys des d’els 14 anys, va començar en un petit local de 120 m² situat  a un barri de Barcelona. Va ser una llarga tasca de treball, en la que tota la família va invertir gran esforç i il·lusió.

Mica en mica i amb molt d’esforç, al 1982 l’empresa s’havia consolidat al mercat i tingué una important demanda de fabricació, cosa que els va obligar a canviar el seu petit local per una nau industrial de 240 m² situada a un cèntric carrer de Barcelona. El personal de  l’empresa s’incrementà fins a 28 treballadors per poder seguir endavant aquest nou repte al Carrer Sardenya 199.

Josep María Rubio en el seu ferm pensament d’innovació va importar la primera màquina làser a Espanya per  transformar el procés de serratge. Una nova tecnologia que garantiria la realització dels encunys amb una màxima precisió. Aquest gran esdeveniment fou una entre les novetats del moment a l’exposició  Graphispag ’89, i a la que Encunys Rubio va ocupar per primera vegada un lloc dins d’aquesta prestigiosa fira. Des d’aleshores hi continua assistint cada 4 anys.

> El passat i el futur. El tall amb serra manual i el tall amb serra làser.

El reconeixement de qualitat  va ser el fruit del segle XX. L’obtenció del segell d’acreditació de qualitat a la fabricació d’encunys i complements va ser una de les grans satisfaccions per tots els treballadors que formàvem Troqueles Rubio. La nostra forma de fer, capacitat y metodologia de treball  fan que la nostra empresa sigui altament competitiva. Així va quedar plasmat a la revista del Gremi d’Arts Gràfiques nº 181 de Juliol – Agost de 2001. (www.gremi.net)

Actualment i des de 1989, Troqueles Rubio ocupa 1400m² al Carrer Josep Pla 163, al barri del Poble Nou. Transcorreguts més de trenta anys aquesta empresa disposa d’un equip de professionals altament qualificats per la seva veterania, una alta tecnologia en tots els processos, reconeixement  de qualitat (obtenció del certificat ISO 9002/94) i molta il·lusió per continuar essent una de les empreses més importants del sector a Espanya.

Com es llei de vida la nostra empresa es troba en un procés de canvi generacional, el qual, a més d’esforçar-se por conservar el llegat de l’ empresa, té com a objectiu obrir-se a nous mercats estrangers per exportar la seva filosofia personal i d’empresa.